◀ EDUCATIE

SCHIMBĂRI pentru elevi şi profesori. Ecaterina Andronescu a făcut ANUNȚUL

Z.P. | 2018-11-21 11:42
SCHIMBĂRI pentru elevi şi profesori. Ecaterina Andronescu a făcut ANUNȚUL

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, vrea să renunţe la manualul unic întrucât, spune ea, manualele nu s-au ridicat la standardele cerute.

"Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat aşa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiţie ar creşte şi calitatea manualelor", a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu pentru Ştirile PRO TV.

Manualul unic a fost introdus în timpul mandatului fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, care declara că prin această măsură vrea să scape de "baronii manualelor". Astfel, Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă prin care a trecut Editura Didactică şi Pedagogică în subordinea Ministerului Educaţiei şi a desemnat-o să editeze manualele şcolare. Ordonanţa a fost atacată la Curtea Constituţională, iar judecătorii au decis că Ministerul Educaţiei nu trebuia să reorganizeze Editura Didactică şi Pedagogică prin ordonanţă de urgenţă, ci printr-o hotărâre care să treacă prin Parlament. Legea manualului ar urma acum să fie modificată în Parlament.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ADINA
21 Noi 2018

A inceput 'activitatea' abramburica noastra...o luam de la capat cu zeci de manuale..
ANONIM
22 Noi 2018

Se pare că doamna Andronescu a constatat că strategia în învățîmânt a coaliției de guvernare votată de electorat și aplicată începând și cu guvernul Victor Ponta nu prea ar fi bună, dumneiei considerând că ar trebui schimbată , propunând deci modificări ale strategiei pentru chestiuni pe care dumneaiei consideră că nu au fost luate în considerare ?
CAMELEON
22 Noi 2018

CE DRACU MAI VREA SI BABORNITA ASTA ?????????? A DESFINTAT UNVATAMINTUL PROFESIONAL
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.