◀ EDUCATIE

Primarul Gabriela Firea, DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ: școlile din Capitală vor fi ÎNCHISE luni şi marţi

Z.P. | 2018-02-25 12:25
Primarul Gabriela Firea, DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ: școlile din Capitală vor fi ÎNCHISE luni şi marţi

Şcolile din capitală vor fi închise luni şi marţi, a anunţat, duminică, primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ea a precizat că această perioadă ar putea să fie extinsă. Decizia a fost luată în contextul în care va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol emisă de meterorologi.

Anunţul privind închiderea şcolilor a fost făcut de Gabriela Firea la Comandamentul de iarnă convocat duminică la Primăria Capitalei.

"Având în vedere prognozele meteorologice anunţate de ANM, am luat şi noi câteva măsuri, le-am analizat foarte serios, responsabil, aseară, azi-noapte, azi-dimineaţă şi până în acest moment, în legătură cu măsurile care se impun, având în vedere că toate informaţiile din partea ANM s-au confirmat până acum, iar codul galben va deveni - cel puţin după informaţiile pe care le avem în acest moment - portocaliu, prin urmare, autorităţile, atât centrale, cât şi locale, au responsabilităţi legale pentru a diminua orice efecte neplăcute şi nedorite în legătură cu fenomenele meteo extreme. În primul rând ne interesează viaţa cetăţenilor şi sănătatea acestora şi mai puţin anumite critici care ar putea izvorî din măsurile pe care le vom lua”, a declarat Gabriela Firea la Comandamentul de vreme rea convocat la Primăria Capitalei, citeaza News.ro.

Ea a spus că decizia pe care a luat-o împreună cu directorul ANM, cu inspectorul general şcolar şi cu prefectul este de a suspenda cursurile în zilele de luni şi marţi, existând posibilitatea ca şcilile să rămână închise şi în zilele următoare. 

"Din analiza pe care a realizat-o, extrem de responsabil, cu domnul prefect, cu doamna director ANM Bucureşti- Ilfov, cu domnul inspector general şcolar al Municipului Bucureşti, am luat împreună decizia şi va fi comunicată în cursul zilei de astăzi, ca luni şi marţi să nu aibă loc cursuri în Bucureşti şi probabil se va extinde această decizie. Nu pot eu să o anunţ, ci autorităţile locale si responsabile probabil pentru toată zona în care va fi anunţat codul portocaliu. Este vorba despre vânt, ger şi de asemenea ninsoare temporar abundentă”, a spus Firea. 

Ea a subliniat că preferă să se spună că au fost "uşor-uşor prea alertaţi”, decât să fie victime. 

"Eu prefer să venim întotdeauna cu măsuri de prevenţie. Prefer să se spună că am fost uşor-uşor prea alertaţi decât să numărăm victim”, a adăugat edilul.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.