◀ EDUCATIE

LOVITURĂ în Educație: Legea manualului școlar, NECONSTITUȚIONALĂ!

E.Ş. | 2018-07-18 16:42
LOVITURĂ în Educație: Legea manualului școlar, NECONSTITUȚIONALĂ!

Curtea Constituţională a României (CCR) susţine că Legea manualului şcolar este neconstituţională în ansamblul său, deoarece nu a fost respectată în Parlament procedura de vot.

CCR a admis, miercuri, cu unanimitate de voturi, obiecţia de neconstituţionalitate a Legii manualului şcolar, formulată de 27 de senatori aparţinând grupurilor parlamentare PNL şi USR."În motivarea soluţiei pronunţate, Curtea a constatat că Legea manualului şcolar, fiind adoptată cu majoritatea absolută, în temeiul art.76 alin.(1), încalcă procedura constituţională de adoptare a legilor ordinare, care prevede, la art.76 alin.(2) din Constituţie, majoritatea simplă. Întrucât criteriul formal este subsecvent îndeplinirii criteriului material pentru circumscrierea legii în categoria organică sau ordinară, Curtea constată că, prin nerespectarea procedurii de vot, legiuitorul adăugă domeniului organic noi materii de reglementare, împrejurare ce contravine art.73 alin.(3) din Constituţie, care este de strictă şi limitativă interpretare. Mai mult, greşita calificare a legii a determinat inversarea rolului celor două Camere ale Parlamentului, astfel că legea criticată încalcă şi dispoziţiile art.75 din Constituţie, potrivit cărora, în materia reglementată, Cameră decizională este Camera Deputaţilor", se arată într-un comunicat de presă al CCR trnasmis .
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
18 Iul 2018

Psd nu are nevoie de educatie. Are nevoie de prosti care sa ii voteze. S-a vazut care-i electoratul lor. Sunt la fel ca si guvernantii dusmani ai limbii romane.
ANONIM
18 Iul 2018

dar pnl ul si usr ul au nevoie de droguri si sticle de pisat si tipete isterice de homalai
@ANONIM
19 Iul 2018

Puscariasul draknea nu-si mai poate pune mutra scârboasa si infecta pe prima pagina a manualelor scolare.Isi poate pune mustatza pe hartia igienica sa o poata folosi toti analfabetii si agramatii ciumei rosii bolsevice.
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.