◀ EDITORIAL

Apus de soare ca-n Caragiale la...Giurgiu

Ion TELEANU | 2018-03-22 12:15
Apus de soare ca-n Caragiale la...Giurgiu

Într-o dimineață de iarnă, în timpul slujbei religioase, cei 2.000 de credincioși au fost surprinși să vadă intrând în biserică doi oameni îmbrăcați în negru, din cap și până în picioare, cu fețele acoperite și având la ei pistoale automate.

Unul dintre ei spune: “Cine este dispus să încaseze un glonț pentru Hristos să rămână pe loc”. Imediat, corul a fugit, diaconii au fugit și ei, iar cea mai mare parte a credincioșilor a părăsit biserica. Din cei 2.000 de credincioși au mai rămas numai 20. Bărbatul care vorbise și-a scos gluga, s-a uitat la preot, și a spus: Părinte te-am scăpat de toți ipocriții și acum poți să începi slujba. O zi bună! Și cei doi oameni s-au întors și au plecat. Cam așa s-a imtâmplat și se întâmplă în politica giurgiuveană, numai că locul preotului este luat de baronul Niculae Bădalau, iar rolul celor doi bărbați în negru a fost jucat de Victor Ponta și Liviu Dragnea. În locul pistolului automat, cei doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru au folosit Ordonanța 55/2014.

Peste noapte, “preotul” Bădălău s-a trezit în biserică, adică în organizația PSD Giurgiu, cu peste 30 de primari care s-au lepădat imediat de sutana galbenă și-au îmbrăcat-o pe cea roșie. Biserica a început să devină neîncăpătoare pentru credincioșii îmbrăcați în roșu. Preotul Bădălău era în culmea gloriei, începuse hegemonia roșie, fapt pentru care a început să se uite cu dispreţ din amvonul PSD la cei de jos. Însă, un singur lucru n-a luat în calcul: o scară ca să coboare din amvon. Între timp, scara a fost luată de Dragnea și, astfel, Bădălău s-a trezit singur în biserică. Rând pe rând, “credincioşii” în roșu  au început să-l părăsească și, azi, a mai rămas doar cu câțiva diaconi. Acum, în biserica sa, adică în organizația PSD Giurgiu, a început să se difuzeze o replică celebră a lui Farfuridi din “O scrisoare pierdută” a lui Ion Luca Caragiale: “Ne ducem, dar gândește-te stimabile, că suntem membrii aceluiași partid... Cum ziceam adineaori amicului Brânzovenescu: trădare să fie, dacă o cer interesele partidului, dar s-o știm și noi... De aceea eu totdeauna am repetat cu străbunii noștri, cu Mihai Bravul și Ștefan cel Mare: iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători... Salutare, salutare, stimabile!”
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LILIAN NIKKY
24 Mar 2018

Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele, din cauza ajutorului pe care Dr. Saguru mi-a oferit-o ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu magia și dragostea lui. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM VIAȚI EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră. 1 LOVE SPELL 2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX 3 FRUCTE DE FEMEI 4 PROMOȚIE SPELL 5 SPELL DE PROTECȚIE 6 SPELL BUSINESS 7 SPELL GOOD JOB 8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.