◀ ECONOMIE

HALUCINANT! Șefii de la Compania de Drumuri: constructorul lotului 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva a făcut drumul fără știrea noastră și cum a vrut el

Sofiana Irina Bod | 2018-02-15 10:00
HALUCINANT! Șefii de la Compania de Drumuri: constructorul lotului 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva a făcut drumul fără știrea noastră și cum a vrut el

Ieri, la dezbaterea din Parlamentul României, reprezentantul companiei Comsa, constructorul lotului 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, a descris foarte clar problemele de pe acest proiect. Acest tronson de peste 21 km poate fi inaugurat în 2018, dar numai dacă aceste blocaje vor fi rezolvate IMEDIAT, susâin reprezentanții Asociației Proinfrastructură.

În urma acordului de mediu revizuit din 2013, în cazul lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, a apărut necesitatea construirii unui al doilea ecoduct (pasaj pentru animale) și instalarea unor panouri fonice suplimentare. În plus, pentru că pe lotul vecin apariția tunelurilor a întârziat extrem de mult finalizarea lucrărilor, termenul de conectare cu lotul 3 a fost împins mult după anul 2020. Astfel, s-a impus necesitatea unei descărcări a traficului în DN68A la Holdea., relatează  cei de la Asociația Proinfrastructură.

CNAIR a solicitat un proiect pentru această descărcare, constructorul l-a livrat, CNAIR l-a aprobat, a solicitat autorizație de consturire de la MT, iar aceasta a fost emisă de minister. Constructorul a intrat în teren și a început execuția, însă acum pur și simplu CNAIR nu mai recunoaște aceste lucrări și nu dorește să le plătească!

Răspunsul oferit presei locale de Alin Șerbănescu (purtătorul de cuvânt CNAIR) este HALUCINANT. Acesta nu are informații despre ecoductul suplimentar, deși este finalizat! Șerbănescu mai spune că pentru nodul Holdea nu există niciun ordin de începere emis de CNAIR, insinuând faptul că inginerii de la Comsa lucrează "de capul lor". Oferim acestui domn expertiza noastră în materie de contracte FIDIC pentru a nu mai emite pe viitor inepții și bazaconii. Există UN SINGUR ORDIN de începere pentru contract care se emite la începutul execuției (în cazul de față 27.11.2013). NU se dă ordin pentru fiecare structură, nod sau obiectiv din proiect.

CNAIR încearcă să evite aceste probleme care țin direct de ei. Rezolvarea blocajelor cere profesionalism și asumare a răspunderii. În schimb, opinia publică este manipulată prin defectele tehnice apărute pe șantier care, zic ei, ar fi răspunzătoare pentru întârzieri.

Spre deosebire de CNAIR, conform informațiilor noastre, constructorul își asumă aceste dificultăți tehnice și le va rezolva în totalitate în 2018. Însă, chiar dacă se va întâmpla așa, fără semnarea actului adițional pentru semi-nodul Holdea și fără plata lui de către CNAIR, și acest tronson de autostradă va fi impracticabil - un nou muzeu!


Mai multe imagini:

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PACAT
15 Feb 2018

A facut Băsescu străinul rege pe drumul tarii , fosta societate nationala de drumuri trebuie reactivata si distruse la sânge toate societatile regilor romani de asfalt . Asta daca prin Romania mai sunt si romani nu doar argintoromani . Proiectarea o face străinul la costurile cele mai mici dar cere pret mai mare decât in Alpi , îl plateste pe romanul trădător prin conturi externe iai pe cei ce muncesc efectiv ii indoapa cu resturi . Este o tara urata in care datorita necazurilor economice , totul este sumbru si prost facut . PSD vrea legi care sa ridice furtul la grad de virtute iar opozitia sa vândă legal avutul National la pret de rahat , halal tara .
S
15 Feb 2018

Elena Udrea ,dupa ce a fost invatata de darlaul ei Basescu cum sa fure ,se lauda pe la petreceri :stii draga ,e greu si te sperie la inceput dar pe urma ti se pare usor (se referea la spagile pe care le pretindea) si banii apoi vin singuriDeci Pdl ul si darlaul ei psihopat au dus hotia la rang de virtute
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.