◀ ECONOMIE

Ce trebuie să ştii despre BITCOIN înainte să intri pe PIAȚA CRIPTOMONEDELOR

Z.P. | 2018-02-15 18:44
Ce trebuie să ştii despre BITCOIN înainte să intri pe PIAȚA CRIPTOMONEDELOR

"Investiţia în criptomonede (ca în orice acţiune de bursă) nu se face decât cu banii pe care eşti dispus să îi pierzi", este unul dintre cele mai importante sfaturi de care trebuie sa tineti cont atunci cand intentionati sa intrat in hora Bitcoin. Istoria BITCOIN. cea mai cunoscuta criptomoneda, a început prin 2008, atunci când creatorul ei, pe care lumea îl ştie după pseudonimul Satoshi Nakamoto, a prezentat public prima dovadă a conceptului Bitcoin. Data naşterii a fost oficial setată pe 3 ianuarie atunci când Nakamoto a minat primele 50 de unităţi. Apoi, a părăsit proiectul în 2010 şi a dispărut.

Cateva strategii pe care le poti folosi in "joaca" virtuala cu moneda Bitcoin, potrivit life.ro:

1. Buy & Hold

Cumperi acum şi aştepţi să te îmbogăţeşti. Evident, glumesc. În această strategie, ar fi bine să îţi setezi câteva praguri: unul de timp (exact ca la depozitele bancare), unul de profit (la ce sumă ai fi dispus să ieşi şi să te retragi pe o insulă bucurându-te de viaţă) şi unul de pierdere (ce sumă eşti dispus de pierzi).

2. Day Trading

Această strategie nu poate fi folosită decât de către cei care au timp pentru asta. Pentru că da, o să-ţi consume mult timp – câteva ore bune. Şi trebuie să faci asta mai ales noaptea pentru a putea profita de pieţele active şi importante din acest domeniu, respectiv Asia şi America. Ce înseamnă Day Trading? Practic profiţi de oscilaţiile de preţ din ziua respectivă pentru a face un profit rapid.

3. Hedge

O strategie care combină cele două variante de mai sus. Practic îţi împarţi portofoliul în două şi o parte o ai investită pe termen lung, pe când cealaltă parte o foloseşti pentru a încerca să faci profit pe termen scurt.

4. Basket Trading

Spusă pe înţelesul nostru: primul venit, primul servit/câştigător. Cu alte cuvinte, această strategie oferă avantajul celui care cumpără primul sau la început de drum. Practic investitorul caută noi monede cu potenţial mare de creştere, aşteptând ca acestea ,,să se facă mari”. Mergând pe ideea că monede cunoscute nu mai au chiar o marjă atât de mare de creştere, unii oameni caută monede ieftine pe care să le cumpere. În această situaţie, însă, probabil investiţia ar trebui să fie pe termen lung pentru a-i putea lăsa monedei respective timp suficient pentru a creşte şi a deveni cunoscută.

5 lucruri pe care ar trebui să le ştii înainte să investeşti în criptomonede

1. Învaţă puţin despre acest domeniu.

Ca să nu te sperie graficele pe care o să le vezi atunci când o să urmăreşti evoluţia monedelor tale şi să ştii cum şi când să investeşti, poate ar trebui să înveţi puţin despre ele înainte.

Şi cum mai bine decât învăţând despre bursă? Nu este chiar acelaşi lucru pentru că vorbim despre o piaţă nouă cu altă istorie şi alt comportament. Dar principiile sunt aceleaşi. Aşa că, înainte să te apuci de treabă, îţi recomand să te joci puţin pe bursă. Evident, nu cu banii tăi. Aşa că intră în lumea Babypips. Îţi faci cont şi înveţi să tranzacţionezi, în plus primeşti şi un buget ca să faci toate lucrurile acestea practic. Ştii cum este, dacă poţi să ajungi pe profit atunci când te exersezi, atunci înseamnă că eşti pregătit să investeşti serios ... şi poate chiar să începi să câştigi real money.

De asemenea, fă puţină cercetare înainte să alegi să investeşti într-o anumită criptomonedă. Vezi cine este echipa din spatele ei şi care este filosofia pe care au avut-o atunci când au dezvoltat-o. Interesează-te să vezi cine o foloseşte. Vorbim despre o piaţă foarte tânără şi foarte uşor influenţabilă:

- orice investiţie a unui gigant poate provoca mişcări de capital majore (Google, Apple, Uber, Amazon sunt doar câţiva dintre jucătorii de pe această piaţă)

- orice cădere a Bitcoinului poate aduce după sine o instabilitate în piaţă şi, prin urmare, o scădere a tuturor celorlalte monede

2. Fii responsabil

Investiţiile în piaţa criptomonedelor ar trebui să fie fie văzută de toată lumea ca una cu un mare potenţial de risc, aşa că asigură-te că ai mereu un portofoliu diversificat. Experţii recomandă să îţi investeşti banii în cel puţin 2-3 monede, astfel încât să poţi să diminuezi eventualele pierderi şi, în acelaşi timp, să poţi profita de toate creşterile de pe piaţă.

3. Fii realist

Dacă te aştepţi să te transformi peste noapte într-un milionar, atunci îţi spun sigur că nu se va întâmpla. Este adevărat că piaţa de criptomonede este recunoscută datorită câştigurilor de peste 1,000% şi chiar dacă acestea se vor mai întâmpla în viitor, nu te baza pe asta. Fii realist şi ţine cont de următoarele lucruri:

Diversifică-ţi portofoliul (aşa cum spuneam şi mai sus) Investeşte (şi) în criptomonede sigure şi stabile, precum Bitcoin, Ethereum sau Litecoin ... probabil dolarii de mâine Scoateţi profitul din când în când pentru că astfel te vei putea bucura şi de câştigurile tale palpabile.

4. Fii vigilent

Nu paranoic, dar vigilent. Piaţa această se luptă continuu cu probleme de siguranţă, aşa că ai grijă unde îţi ţii bani (în ce portofel virtual) şi unde îi tranzacţionezi (pe ce platformă de trading). Foloseşte unele care să aibă o reputaţie în domeniu. Şi nu alege niciodată variante pe care oamenii le desfiinţează pe forumuri, dar îţi oferă beneficii nemaivăzute pe site – să nu ai încredere niciodată în ceva ce pare too good to be true.

Mai mult decât atât, înainte să faci orice investiţie în acest domeniu, ţine minte toate parolele pe care le foloseşti şi nu le împărţii cu nimeni.

5. Urmăreşte-ţi investiţia.

Contorizează-ţi mereu pierderile şi câştigurile. Şi din nou, fii realist şi responsabil. Iar dacă adopţi o strategie pe termen lung, chiar dacă nu vrei să faci nicio acţiune tranzacţională cu investiţiile tale, monitorizează evoluţia lor, măcar să ştii în ce situaţie eşti.

Şi, poate nu ar fi rău, să îţi pui de la început nişte praguri (aşa cum spuneam şi mai sus):

- negative – sub care dacă cobori, să vinzi imediat pentru a nu ieşi (foarte mult) în pierdere

- pozitive – peste care dacă treci, poţi să vinzi imediat cu super profit.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.