◀ ECONOMIE

Adio, dar rămân cu tine. Elon Musk a DEMISIONAT din funcţia de preşedinte al companiei TESLA

Z.P. | 2018-09-30 11:16
Adio, dar rămân cu tine. Elon Musk a DEMISIONAT din funcţia de preşedinte al companiei TESLA

Elon Musk a acceptat să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al companiei Tesla. El trebuie să plătească şi o amendă record, de 20 de milioane de dolari, în cadrul acordului cu autorităţile de reglementare din SUA.

Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare (SEC) l-a acţionat în judecată pe Elon Musk în urmă cu două zile sub acuzaţia că a indus în eroare investitorii. Procesul a fost intentat după ce Elon Musk a transmis prin Twitter pe 7 august că a obţinut fondurile necesare pentru delistarea de la bursă a companiei Tesla şi trecerea acesteia sub control privat prin cumpărarea în cadrul unei tranzacţii de 420 de dolari pe acţiune, un anunţ care a generat confuzie şi a condus la creşterea valorii firmei pe piaţa bursieră. Însă Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare afirmă că Elon Musk de fapt nu obţinuse fondurile necesare.

Totuşi, Elon Musk va rămâne director general al companiei Tesla, însă trebuie să demisioneze în cel mult 45 de zile din funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie. El nu va avea dreptul să fie reales în această funcţie timp de trei ani.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.