◀ DEZVăLUIRI

UPDATE. Sighișoara, soția lui Dorin CIOABĂ, luată pe sus de mascați

Z.P. | 2017-09-13 09:42
UPDATE. Sighișoara, soția lui Dorin CIOABĂ, luată pe sus de mascați

Zeci de percheziţii ale poliţiştilor au loc miercuri dimineaţ, în Capitală şi în opt judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Prejudiciu este de peste 5 milioane de euro. Una dintre percheziţii are loc la locuinţa lui Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor. Anchetatorii ar urma să pună în aplicare, la percheziţii, 32 de mandate de aducere.

UPDATE 11.29. "Am un pic de probleme. Mi-au făcut percheziții acasă. Vor să mă duc la Poliție, la Severin, că acolo e un dosar. Soția mea colabora cu o firmă de acolo și cumpăra niște marfă, niște plumb. Pe mine mă ia ca martor. Nu sunt acuzat de ceva. Soția mea are mandat să se prezinte la Poliție la Severin și o să merg cu ea acolo, să dăm declarații ", a precizat pentru Agerpres Dorin Cioabă.

UPDATE 10.25. Soţia lui Dorin Cioabă, Sighişoara, a fost ridicată de către poliţişti în urma percheziţiilor făcute la locuinţa familiei în dosarul de evaziune fiscală şi va fi dusă la audieri la sediul Poliţiei Mehedinţi. Dorin Cioabă a anunţat că sunt vizate două societăţi administrate de către Sighişoara care au colaborat cu firme ale romilor din Strehaia, fiind vorba despre patru facturi în valoare de 20.000 de lei despre care anchetatorii susţin că sunt fictive.

În această dimineaţă poliţiştii din Mehedinţi şi ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române fac 28 de percheziţii în judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj, precum şi în municipiul Bucureşti, la persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălarea banilor, scrie news.ro. Una dintre percheziţii are loc la locuinţa din Sibiu a lui Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor.

Conform Poliţiei Române, în perioada 2009 - 2014 reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale. Astfel, suspecţii ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit. Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost făcute depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

Foto: kanal d
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
13 Sep 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/66226148
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.