◀ DEZVăLUIRI

Augustin LAZĂR vorbește despre MANIPULĂRI în spațiul media: „Depun plângeri la Parchet, dar nu aduc și înregistrările, preferă să le prezinte la televizor...”

Z.P. | 2018-02-24 10:22
 Augustin LAZĂR vorbește despre MANIPULĂRI în spațiul media: „Depun plângeri la Parchet, dar nu aduc și înregistrările, preferă să le prezinte la televizor...”

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat vineri că "trebuie să fim conştienţi de manipulările din spaţiul media", cu referire la înregistrările care au apărut în presă, susţinând că le-a atras atenţia procurorilor să nu se exprime "într-o manieră licenţioasă" atunci când iau declaraţii în timpul anchetelor.

Într-un interviu acordat Realitatea TV, Augustin Lazăr a fost întrebat despre scandalul izbucnit după ce în presă au apărut înregistrări cu procurorii de la DNA Ploieşti, informează Agerpres. Lazăr susţine că există persoane care au depus plângeri penale în acest sens, însă nu aduc la parchete înregistrările respective, lăsându-i pe procurori cu "ochii în lumină", după care prezintă acele înregistrări în "show-uri" mediatice. "Eu nu aş dori să folosesc expresia 'scandal'. Este o expresie din media. Eu aş dori să folosesc o altă expresie. Fiecare inculpat se apără cum crede el de cuviinţă - har Domnului, trăim într-o ţară liberă în Uniunea Europeană. Cei care sunt chemaţi să răspundă în faţa organelor judiciare pentru faptele lor se apără după cum cred ei de cuviinţă. Din câte am putut vedea în continuare, persoanele respective au sesizat organele judiciare. Sunt în curs două, trei dosare penale care au fost înregistrate în baza plângerilor lor şi, în principiu, aceste aspecte ar trebui să fie clarificate într-un termen rezonabil, într-o lună, două, cum se fac anchetele", a spus Lazăr.

Exprimarea „licențioasă”, interzisă procurorilor

Potrivit acestuia, "în principiu", organul judiciar îi cere celui în cauză, care a depus plângerea, să prezinte înregistrarea în original, precum şi aparatul cu care a făcut-o, pentru că, la expertiză, expertul criminalist îi cere să vadă dacă înregistrarea e originală, deci, are nevoie de înregistrare şi de aparatul cu care a fost realizată aceasta pentru a se putea pronunţa. "Dacă persoana respectivă depune plângerea şi nu se mai prezintă să aducă înregistrarea şi îi lasă pe procurori cu ochii în lumină, iar el se prezintă pe la show-uri unde dramatizează în continuare situaţia lui, că n-are parte de un proces echitabil, rămâne ca dumneavoastră să trageţi concluzia: dacă el este convins de dreptatea pe care o are sau doreşte să-şi facă un show mediatic în care să sensibilizeze opinia publică cu referire la această situaţie, la drama pe care o trăieşte", a afirmat procurorul general. El a adăugat că "trebuie să fim conştienţi de manipulările media". "Ne punem următoarea problemă şi noi: dacă cel care urmează să fie judecat în apel vine şi depune o plângere la noi şi pe urmă merge la televizor, la ce concluzie se ajunge? Vom vedea la ce concluzie vor ajunge colegii noştri, că nu avem cum să ne antepronunţăm", a subliniat procurorul general. Augustin Lazăr recunoaşte că pot exista încălcări ale dispoziţiilor legale la efectuarea actelor de urmărire penală în Ministerul Public, susţinând că le-a atras atenţia procurorilor şi ofiţerilor de poliţie judiciară să nu se exprime "într-o manieră licenţioasă" atunci când iau declaraţii în timpul anchetelor.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
24 Feb 2018

Despre CORUPTIBILI SI CORUPTI. CE NU INTELEG CETATENII RO SARACI CU DUHUL ESTE FAPTUL CA; INCULPATII, PUSCARIABILII, PENALII, PUSCARIASII, care contamineaza din ce in ce mai mult PARLAMENTUL, GUVERNUL, ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA SI CENTRALA SI ALTE INSTITUTII ALE STATULUI trebuie scosi din viata publica . EI SE POT BUCURA DE “PREZUMTIA DE NEVINOVATIE” (mult trambitata de mafioti, sifractori, tradatori, etc) cand nu indeplinisc nici o functie publica . Intr-o democartie reala PREZUMTIA DE NEVINOVATIE nu opereaza pentru cei ce detin orice functie publica sau de demnitar si sunt BANUITI DE LIPSA DE CINSTE, DE MORALITATE , DE LIPSA DE COMPETENTA , DE LIPSA DE CARACTER, DE LIPSA DE INEGRITATE, DE LIPSA DE ONOARE,DE PATRIOTISM etc (ca find coruptibili sau corupti). Trebuie anulate toate imunitatile si legile favorizatoare protectioniste emise de alesi in favoarea alesilor, PENTRU A CREEA CONDITII ELITELOR SI DEMNITATILOR UMANE SA INLOCUIASCA POLITRUCII INFRACTORI, SEMIDOCTII, ZOILE SI GUNOAIELE UMANE care au distrus RO. CEI CE SE VOR ALESI TREBUIE SA O FACA DIN DARUIRE PENTRU SEMENI, DIN VOLUNTARIAT, DIN PASIUNE SI TALENT. Trebuie abrogate legile ce permit amenstecul intre puterile statului, pentru depolitizarea (demafiotizarea) structurilor statului. PARLAMENTUL NU TREBUIE SA NUMEASCA MEMBRI INSTITUTIILOR FUNDAMENTALE ALE STATULUI (CCR, Curtea de Conturi, CSM, Avocatul Poporului, AEP, etc), aceste prerogative trebuie sa revina societatii civile oragnizate.
LEVST.
24 Feb 2018

Augustin Lazar, despre inculpatii fugiti in strainatate: Poate fi gasit oricine, oriunde in aceasta lume(...)____------____ Pretene Lazarus, iata cum stau lucrurile:" Judecatile trebuie duse la indeplinire deandata", a zis Biblia cel putin 2 mii de ani in urma, este valabil si la zi, degeaba ii mai aduci in tara pe mazare, udrea, etc., dupa ce au tocat milioanele furate sua cand au ajuns la 80 de ani traind in lux, Justitia trebuie facuta la timpul ei, nu ca in cazul visinestilor, cand lor nici nu le mai pasa de ce si cum si cand chiar opinia publica gaseste nepotrivit sa trimiti un batran-chiar criminal- la puscarie...Capisci? Deci daca ai la dispozitia legala mijloace de a-i aduce pe banditi in fata Legii, nu mai pierde timp ci scrie odata respectivele cereri catre Interpol etc., altfel schmbam calimera ...Lumea este satula pana peste cap de palavrageala si nicio actiune...
AKHILEUS
24 Feb 2018

Ce față și comportament de dobitoc are țărănoiul ăsta de Lazăr. Port-drapelul tefeliștilor drogați și al tutei plagiatore Koveși.
@AKHILEUS
24 Feb 2018

CORECT zis....MANIPULAT este el de către plagiatoarea stearpă ....
LEVST.
24 Feb 2018

Nu trebuie judecati oamenii nici dupa fata nici dupa haina, totusi cand acesti oameni sunt VIP-uri,automat ei intra in furcile caudine ale oricarui cetatean, indiferent de pozitia si conditia sociala... Insa -la fel- lucrurile pot fi la fel de subiective, indiferent de "verdict", unii vad respectiva persoana ca pe o monstruozitate, altii ca pe un heruvim, etc., in acest caz , Lazar arata exact cum il descrie functia, are o fata de piatra, cea ce reprizinta otelul legii, iar in expresie si priviri se citeste inteligenta , ratiunea , combinate cu darzenia in indeplinirea scopului propus, servirea comunitatii prin si cu bratul Legii...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
24 Feb 2018

pentru ca din decembrie 1989 justitia incepand cu procesul si executia ilegala a CEAusESTiLor justitia se face la TELEVIZOR.....traditia inceputa de BRUCAN si ceilalti politruci....se respecta si de restul de tovarasi
CUCUVEA....
24 Feb 2018

Ioan Vieru, face o RADIOGRAFIE BUNĂ: https://www.cotidianul.ro/statul-roman-ca-infern/ Asta arată cât de mult a mutilat comunismul poporul ăsta care SUFERĂ din pricina a ceea ce vine peste el și-l ține-n corzi, nepermițându-i să se dezvolte, să înflorească, să fie validat, valorizat...DAR, din pricini numai de el știute (eu i-aș spune indolență combinată cu lașitate), SE FOLOSEȘTE DE ACELEAȘI ARME (ale ”politicienilor”)...ducând ÎN JOS și PE MAI DEPARTE același stil opresiv, jignitor, abuzator....ca să ”trăiască”!
ADICă,
24 Feb 2018

în instituțiile publice, și nu numai...este/există o plăcere perversă în a CONDIȚIONA actul muncii, dându-i de-nțeles celui din fața ta (amărât de soartă ca și tine...) să scoată banii din buzunar sau altă ”atenție” pentru a împlini/îndeplini actul muncii pentru care ESTE PLĂTIT....mult, puțin...nu contează! Deci, nu numai medicii CONDIȚIONEAZĂ ACTUL MEDICAL...la fel face toată România...iar suplimentar, ca factor de stres, vin legile, regulamentele care-s la fel DE TÂMPITE și de STUFOASE pentru a te scoate din minți și din papuci! TOATE ASTEA-S NĂSCUTE, ÎNTREȚINUTE DE BOII DIN PARLAMENT!
PE COMUNISTUL ĂSTA
24 Feb 2018

DE PROCUROR, nu-l asemuiesc nici cu heruvimii cum face careva care-l laudă și-i adoră de fapt funcția, neavând nicio legătură cu persoana ocupantă, nicidecum asemuindu-i fața de țăran ca EXPRESIE a vreunei inteligențe aparte... fără buze, cu ochi rotunzi de viezure viclean! Nici cu GONZO cel însemnat cu trei buboaie nu -ți e a te lăuda....dar faptul c-a cerut demiterea MonaLisei, a câștigat 100 de puncte....c-a făcut-o molatec, învârtindu-se în jurul cozii, e-altceva!
LEVST.
24 Feb 2018

exact ce spuneam, Teoria Relativitatii functioneaza si este demonstrata perfect....
LEVST...
24 Feb 2018

ești una și aceeași persoană cu CUCUVEAUA?
LEVST.
24 Feb 2018

Am mai spus si repet(daca vreti, cu mana pe inima): Eu mi-am asumat si-mi asum la modul extrem, total de strict, identitatea asumata , unica, scriu doar ca LevSt(sau Levi Strauss- pe ziarul Azi-de fapt pasari de comentarii), insa exista o echipa(sau o cucuvea-orchestra), care incearca sa creeze aceasta confuzie, fie ca este vorba de un vechi client de al meu(cu care stergeam podelele chiar pe pagina sa) fie ca este/sunt simbriasi ai puterii care gasesc in comentariile mele(si mai ales in idei), un pericol capital pentru existenta lor...
ANONIM
04 Mar 2018

IAR AI HALUCINATII PARANOIC BATRAN Traesti in lumea ta si te crezi Napoleon mosule Nu mai scrie de prin carti ca dauneaza sanatatii si faci'' atac de cord la cap''
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.