◀ BURSA ZVONURILOR

România, scoasă din circuitul Cercetării europene

Ion TELEANU | 2018-04-15 21:27
România, scoasă din circuitul Cercetării europene

Cabinetul Dăncilă a reuşit în această lună o contraperformanţă cu efecte dezastruoase pentru cercetarea ştiinţifică românească.

Astfel, la data de 10 aprilie 2018, România, Cipru şi Croaţia erau singurele ţări UE care nu au semnat Declaraţia de Cooperare privind Inteligenţa Artificială şi Tehnologia Blockchain. Practic, prin aceasta declaraţie, cele 25 de state semnatare îşi propun să colaboreze pentru a creşte competitivitatea UE în cercetare şi utilizarea Inteligenţei Artificiale, dar şi pentru a gestiona efectele acestei tehnologii din punct de vedere etic, legal, economic şi social. Ca atare, statele semnatare îşi vor pune resursele la comun pentru a ajunge mai rapid la rezultatele dorite în proiectele de cercetare-dezvoltare privind utilizarea Inteligenţei Artificiale în sănătate, industrie, sistemul bancar sau cultură. De asemenea, una dintre marile direcţii de colaborare va fi piaţa muncii, fapt pentru care Inteligenţa Artificială va avea un impact major asupra joburilor, astfel că statele membre vor fi nevoite să-și reformeze sistemele de educaţie pentru a face faţă competiţiei cu roboţii şi sistemele operate prin această tehnologie. România a fost reprezentată la acest eveniment de un secretar de stat, dar potrivit informaţiilor noastre principalul vinovat pentru acest eşec este actualul ministru al Cercetării, Nicolae Burnete, care cunoştea foarte bine ce înseamnă impactul şi importanţa inteligenţei artificiale, dar, din motive greu de explicat, România a fost scoasă din acest circuit.  
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEGRO
16 Apr 2018

Nu, nu sunt motive greu de inteles. Distrugerea unui popor incepe cu distrugerea elitelor sale. Dupa 1944 NKVD-ul rus care a impus bolsevismul in Romania a exterminat oamenii politici care au facut Romania moderna, valorile culturale si stiintifice care nu au colaborat cu agresorii. Dupa 1989 latura asa zis internationalista a PCR (in realitate agentii Moscovei- Ion Iliescu, Petre Roman, Nicolae Militaru etc.) cea care a preluat puterea prin lovitura de stat desfasurata pe fondul nemultumirilor populare din ultima parte a dictaturii ceausiste, a distrus tot ce mai functiona in acea vreme. Urmasii lor (fosti FSN, fosti PDSR si prin tradarea Alexandru Athanasiu devenind actualul PSDR)nu fac decat sa continue actiunea celor ce ajungand a fi oligarhi prin hotie nu mai cred in valorile care sustin realitatea economica si sociala si intelectuala. Actul scoaterii Romaniei din concertul investigatiilor stiintifice si tehnice internationale este deliberat, hoardele profitoare PSD-ALDE neputandu-se ridica in acest an de guvernare pana la gandire. Actioneaza haotic, impulsiv, ~pentru ca pot~crezand ca numai astfel isi pot pastra privilegiile obtinute prin manipulare ordinara si rapt. Ceea ce au reusit pana acum, totusi, este scoaterea romanilor in strada, la inceput pentru apararea legilor justitiei, iar acum pentru salvarea lefurilor, pe care ei le-au promis marite cu surle si trambite si pana la urma s-au trezit cu ele drastic diminuate. Asa se intampla cand actionezi impotriva legilor economiei, ale justitiei si ale viitorului civilizatiei ~pentru ca poti~. Dar ceea ce rezulta...se vede cu ochiul liber.
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.